torstai 2. tammikuuta 2014

OPINPOLKU 12, SEKOITUSTEHOKKUUDEEN TUTKIMINEN PARTIKKELIEN IKÄJAKAUTUMAN PERUSTEELLA

Hyvää alkanutta vuotta 2014. Joululomat on nyt lomailtu ja oppiminen voi taas jatkua. Tästä pääset opinpolkumme työraporttiin.
 
Tässä opinpolussa on tarkoituksena perehtyä sekoituksen virtauskuvioihin, sekoitustehokkuuteen ja virtausesteiden käyttöön.
 
Sekoituksen tarkoituksena on saada sekoitettavat aineet jakaantumaan tasaisesti ja näin saada myös liuosten konsentraatio- ja lämpötilaerot tasaantumaan. Sekoitusta käytetään teollisuudessa myös erilaisissa reaktoreissa saattamaan reagoivat aineet tehokkaasti kosketukseen toistensa kanssa. Sekoituksen avulla voidaan myös pitää kiinteä, rakeinen aine liettyneenä liuokseen. Teollisuudessa on paljon erilaisia sekoittimia, jotka voidaan jakaa sekoitettavan aineen olomuodon perusteella. Nesteiden sekoitus, kiintoaineiden sekoitus, heterogeenisten aineiden sekoitus.
 
Nesteiden sekoitukseen on mm. olemassa lapasekoittimia, potkurisekoittimia ja turbosekoittimia. Suuriviskoosisten aineiden sekoittimia ovat mm. ripasekoitin, porttisekoitin, ankkurisekoitin ja vaivain.
 
Kiinteiden aineiden sekoittimet ovat tyypillisimmillään erilaiset rumpusekoittimet.

Tässä joitain vaiheita työstämme:
Käytimme työssämme sekoittimena potkurisekoitinta.
 
Punnitsimme kalsiumkloridia impulssiliuosta varten. Liuotimme sen 500 ml:n ionivaihdettua vettä. 
 
Otimme joka 0.5 minuutti puolen tunnin ajan näytteitä, joista mittasimme johtokyvyn.
 
Johtokyvyn mittausta. Kiirettä piti!
 
Tässä on myös Youtubesta haettu sekoitus-aiheeseen liittyvä video:
 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti